WordPress SEO açısından açığı olmayan bir sistem diyebiliriz. Bu yazı da WordPress SEO Eklentileri ve diğer bazı ayarları kapsayacak. Merak etmeyin saçma sapan eklentileri önermeyeceğim, Zaten bir eklenti yeterli olacaktır ve onun dışında bazı ayarlamalardan bahseceğim.
All in ONE SEO PACK
Bu eklentiyi kullanmanızı öneriyorum ki kesinlikle kullanılmalı. Bu eklentinin rakibi olan YOAST SEO var fakat gereğinden fazlaca detaylı olduğu için önermiyorum. Yazıdaki referansımız All in ONE SEO PACK eklentisi olacak.
# Bu eklenti ne yapar?
Bu eklentiyle sitenizin robots.txt dosyasını ve site haritasını oluşturursunuz. Bunlar basit tabii fakat önemli olan eklentinin 2 farklı eklenti kullanmamızı engellemesi. Eklenti bizlere neyin indexlenip indexlenmeyeceğini,site açıklaması ve başlığını girmemiz kolaylığını verecek kısaca. Eklentinin sevdiğim yönü indexlenmeyecek olan bölümleri seçebilme imkanı vermesi,site içi başlıkla arama motoruna gözükecek başlığı ayırabilme şansı vermesidir. Tabii daha çok işe yarayan ufak detayları var fakat bunları anlatmaya gerek yok çünkü anlaşılır bunlar.
Öncelikle eklentiyi kurduğunuz ve etkinleştirdiğiniz vakit sol üst bölümde kendine mekan tutacak. Hemen üzerine geldiğinizde seçenekleri çıkacak ve “özellik yöneticisi” diyerek eklentinin sunduğu özelliklerden sitemap ve robots.txt özelliğini aktif ediyoruz.
Link yapısı# Kalıcı bağlantı ayarlarınızı yapmalısınız daha sonra. Ayarlar→kalıcı bağlantılar yolunu izleyerek link yapınızı yazı adı olarak ayarlayın
Cache# bir önbellekleme yani cache eklentisi kurmanızı öneriyorum. Bunun için çokca alternatif var. Tavsiyem Türk yapımı olan WP Fasted Cache
Aslında bunlar fazlasıyla yeterli fakat bazı başka tecrübelerimi paylaşmak istiyorum, yazıya devam ediyoruz.
#Görseller için alt etiket vermeyi unutmayın. Yani yüklediğiniz görsellere açıklama giriniz
#Wp-smush eklentisini öneriyorum. Sitenize yüklediğiniz görselleri sıkıştırır ve önemli kazanımlar elde edersiniz. Bu gibi optimizasyonlar dolaylı SEO anlamına gelir. Örneğin bir içeriğin başlığı %100 SEO iken bir görselin optimizasyonu uzun vadede katkı sağlar,dolayısıyla dolaylı yoldan SEO’dur.
Bir önceki yazımız olan Websitenizin Trafiğini %100 Arttıran Yöntemler başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.