Telefonumuzun şarjı çabucak bitebiliyor.Telefon şarj süresi uzatma nasıl yapılır,şarjın az gitmesi için neler yapılır buna değineceğiz. Bunun tabii ki en baştaki sebebi sürekli kullanıyor olmaktır. Fakat dikkatli kullanırsak günü çıkarabiliriz. Telefonumuzun şarjı 6-7 saat idare etse tamamdır,süper. zaten kimse aralıksız 6-7 saat telefona bakmaz,araya başka işler girer yani. Telefonun şarjını en çok yiyen eylemlere ve neler yapmanız gerektiğine değineceğiz şimdi.
Telefonumuzun Şarj Süresi Nasıl Uzatılır?
Klasik yöntemleri bilirsiniz arkadaşlar. Wi-Fi kapatmak vs vs. Bu klasik ve akla gelen yöntemlerin çoğu önemlidir, ciddi manada işe yarar. Wi-Fi kapatmak olsun,ekran parlaklığı kısmak olsun,video ve müzik dinlememek olsun. Bunlar işe yarar fakat daha detaylı işlemlerde vardır. Özellikle tercihler konusunda dikkat etmeniz gerekenler vardır. Örneğin mobil internet ile Wi-Fi aynı farklı güç tüketir, aynı değiller.
Telefonun Şarj Süresini Uzatmak İçin Yapılacak İşlemler
- Düşük güç modunu açın. Çoğu telefonda “tasarruf modu” olarak adlandırılır. Bu yöntem önemlidir ve çoğu kişi kullanmaz ancak işe yarar bir özelliktir ve etkisi coktur.
- Aceleniz yoksa hızlı şarj özelliğini kullanmayın. Bu özellik hızlı şarj eder fakat hızlı da tüketir. Mümkün olduğunca klasik yöntemle şarj edin
- Telefonunuzu gece boyunca şarja bırakmayın,bu yöntem uzun vadede telefonunuzu bozacaktır çünkü telefon gece boyunca değil yalnızca 2-3 saat içinde %100 olur.
- Kullanmadığınız sürece bluetooth ve Wi-Fi kapatınız.
- İnternet kullanacağınız vakit Wi-Fi üzerinden kullanmaya çalışın. Mobil bağlantı Wi-Fi bağlantısına göre daha çok harcama yapar. Sabit bir yerde hergün internet kullanıyorsanız, çevrenizden bir şekilde Wi-Fi bağlantısı edinmeniz iyi olacaktır.
- Uçak moduna alın. Uçak modu çoğu özelliği kapatılınca Wi-Fi özelliği de kapanır fakat eğer Wi-Fi şartsa özel olarak açabilirsiniz ve yine uçak modunda kalabilirsiniz.
- Facebook uygulamasını silin ve browser yani telefon tarayıcı üzerinden Facebook kullanın. Facebook uygulaması pil canavarıdır.
- Hava durumunu kapatın.
- Canlı widget,arkaplan ve vb özellikleri kapatın
- Otomatik uygulama güncellemesini kapatın
- Uygulamaları kontrol edin. Pil kullanımı bölümünde çok pil kullanan uygulamalar görünecektir,oradan gereksiz gördüğünüz ve en çok pil kullanan uygulamaları silebilirsiniz.
Tavsiye Yazı: Pil Ömrü En Uzun Telefonlar
Bir önceki yazımız olan Telefon Alırken Nelere Dikkat Edilir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.