Bu konu aslında sertifikalı seminerin konusu, konuşmacılar ve eğitim programının yoğunluğuna göre değişiklik göstermesi muhtemeldir. Zaman zaman kısa bir eğitim programı ise 1 saat içinde de bitebilir ya da konu çok kapsamlıdır ve büyük emek gerektiren bir hazırlığı vardır ayrıca geleceğiniz için büyük kazanç sağlayacak bir konu ise bu seminer türü günlerce bile sürebilir. Bu kapsamda önemli olan seminerin ya da eğitimin konusudur.
Konu ne kadar genelse sertifikalı seminer bir o kadar uzun olmalıdır ki konuyu kapsayacak ve bilgi sahibi olabilecek kadar bilgiyi sizlere aktarabilmesi için. Diğer taraftan konu ne kadar genelden -öznele inerse asında seminer süreside doğru orantıda kısalır. Örneğin Bankacılık ve Finans ile ilgili bir seminer 2-3 gün sürebilirken sadece Girişimci müşteri ilişkilerini geliştirme adlı seminer rahatça 2-3 saat içinde bitebilir ve nitelikli bir kurs geçirme ihtimaliniz daha yüksektir. Bir seminerin aslında saatle alakalı olarak niceliği değil niteliği önemlidir. 3 gün süren x semineri genel geçer uçacak bilgiler veriyorsa sizin daha kısa süreli ama nitelikli olan semineri seçmelisiniz. Genelde 1 ya da 2 gün olan etkinlikler sonunda sertifika verilir.
2 ya da tam günlük konferanslar veya seminerlerde günde 3 oturuma kadar yapılmaktadır. Genelde ilk oturumdan sonra yemek arası verilir ya da etkinlik çok erken başlamaz 2. oturumdan sonra ikram verilir. 2 günlük etkinliklerde otelde konaklamalı olabilirler etkinlik ücretsiz olsa bile konaklama ücretli olabilir.
Tavsiye yazımız : Sertifika Almanın En Kolay Yolu Sertifikalı Seminerler
Bir önceki yazımız olan Araç Muayene Öncesi Ne Yapılmalı ? başlıklı makalemizde Araç Muayene Öncesi Ne Yapılmalı ?, araç muayene öncesi yapmamız gereken şeyler ve araç muayenesi geçmenin yolu hakkında bilgiler verilmektedir.