Deep Web İçin En Kullanışlı Tarayıcılar

Karanlık / Derin Ağlara bağlanmak için, giriş ve çıkış düğümlerine bağlanabilen derin bir web tarayıcısına ihtiyacınız olacak.

Aşağıda, size en uygun gizli web tarayıcısını seçmenizi kolaylaştıran, en iyi Karanlık / Derin Web tarayıcılarından sekiz tanesini listeledik umarım bir katkımız olur.

1 – Tor Tarayıcı

Her şeyin başladığı karanlık internet tarayıcısı. Tor Ağına erişmek istiyorsanız, her zaman bu gizli web Tarayıcısının bir sürümünü kullanacaksınız, ancak en basit ve en basit tarama deneyimi için, buna bağlı kalmak iyi bir fikirdir.

Tor Deep Web Tarayısı, Windows, Mac ve Linux bilgisayarların yanı sıra Android mobil cihazlar için de kullanılabilen açık kaynaklı bir Deep Web tarayıcısıdır. Bu, türünün ilk Deep Web tarayıcısıydı ve anonim bir derin web tarayıcısı kullanarak DeepWeb’e göz atmanın en sağlam ve en güvenli yollarından biriydi.

Not: Tor tarayıcısını kullanırken tamamen isimsiz kalmak için bir VPN’e ihtiyacınız var.

2 – Subgraph

Subgraph OS, Tor dark internet tarayıcısına dayanan derin bir web tarayıcısıdır ve aslında ana kaynak olarak aynı kaynak kodunu kullanır. Beklediğiniz gibi, internete güvenli ve gizliliğinizi korumanıza yardımcı olan ücretsiz, özel ve güvenli bir şekilde erişmenize yardımcı olacak şekilde tasarlanmıştır.

Subgraph OS Deep Web tarayıcısı da, bunun iyileştirilmesine yardımcı olmak için Tor Ağına internet bağlantısı olduğu gibi birden çok katman kullanılarak oluşturulmuştur. Bu derlemede yer alan diğer platformlardan bazıları Kernel Sertleştirme, Metaproxy ve FileSystem Şifrelemesi’dir.

Bu Deep web tarayıcısının bir başka harika özelliği de ‘konteyner yalıtım ayarları’.

Bu, tüm kötü amaçlı yazılım kaplarının, bağlantınızın geri kalanından anında ayrılabileceği anlamına gelir. İnterneti kullanırken anında mesajlaşıp dosya ve mesaj gönderiyorsanız, e-posta kullanıyorsanız veya diğer güvenlik açıklarıyla karşılaşıyorsanız, bu özelliği harikadır.

Bu kolayca şu anda mevcut en popüler Deep Web tarayıcılarından biridir ve güvenli ve hızlı bir karanlık web deneyimi arıyorsanız iyi bakmaya değer.

3 – Firefox

Evet, ücretsiz olarak bilinen tanınmış tarayıcılardan bahsediyoruz ve Google Chrome, Opera, Safari ve daha pek çok şeyle rekabet ediyor.

Aslında, yapmanız gereken tek şey ayarlara erişmek ve tarayıcınızı, çevrimiçi olarak bulabileceğiniz talimatlar olan Tor Ağına bağlanmak için yönlendirmektir.

Bununla birlikte, bağlanmadan önce, kötü niyetli kullanıcılardan korunmanızı sağlamak için HTTPS Everywhere gibi bazı ekstra gizlilik eklentilerini indirdiğinizden emin olmak istersiniz. Bir VPN kullanmak da bu durumda önemli ölçüde yardımcı olabilir.

4 – Waterfox

Firefox konusu gibi , Waterfox hakkında konuşmalıyız. Bu Firefox tarayıcısının başka bir çeşididir (Kısmen).

Dahası, bu Deep web tarayıcısı, şifreleriniz, çerezleriniz ve geçmişiniz gibi, her oturumdan sonra tüm çevrimiçi bilgilerinizi bilgisayarınızdan silme yeteneğine sahiptir.

Ayrıca tarama yaparken izleyicileri otomatik olarak engeller.

Bununla birlikte, Firefox’taki radikal farklılıklara rağmen, eski eklentilerin birçoğu indirmeniz ve kullanmanız için hala desteklenmektedir. Bu tarayıcının Windows ve Android sürümleri mevcuttur ve karanlık internet tarayıcısının kullanıcıları halen baskın bir seviyede mevcuttur.

5 – ISP – Invisible Internet Project

İsminin Türkçe çevirisi Görünmez İnternet Projesi, hem gündelik hayatınızda hemde Deep Web e kolayca erişmenizi sağlayan bir I2P programıdır. Verileriniz bu sürekli veri akışı tarafından karıştırıldığından ve maskelendiğinden, sizi tespit etmenizi ve tanımlamanızı daha da zorlaştırır.

Bunların hepsi karmaşık geliyorsa, o zaman haklısın, öyle. Ancak, gizli web tarayıcısı işi halleder vede Tor darknet Tarayıcısı dışında başka bir şey arıyorsanız çok iyi bir alternatiftir.

6 – Tails – The Amnesic Incognito Live System

Var olan Deep web tarayıcılarının büyük çoğunluğu gibi, Tails darknet tarayıcısı yine orijinal Tor tarayıcısına dayanmaktadır. Bununla birlikte, bu yapı, özellikle bir USB bellek çubuğundan veya DVD’den yüklenmeden başlatılabildiğinden ve erişilebildiğinden, canlı bir işletim sistemi olarak daha iyi tanımlanabilir.

Bu daha sonra internette gezinirken gizli kalmanızı sağlayan koruyucu katmanları eklemek için son derece gelişmiş şifreleme araçları kullanılarak yapılır. Bu, size ve hesaplarınıza gönderilen ve alınan tüm dosyaları, mesajları, videoları, resimleri ve e-postaları içerir.

Tarama sırasında sahip olduğunuz güvenlik düzeyini en üst düzeye çıkarmak için, Tails soğan tarayıcısı koyu web otomatik olarak kapanacak ve kullanmakta olduğunuz işletim sisteminin kullanımını geçici olarak durduracak, keşfedilme riskini en aza indirecek.

Elbette, Tails sistemi kapatıldıktan sonra tüm bunlar normale dönecek. Endişelenmeyin, bu işletim sistemini çalıştırmak için yalnızca RAM kullanılır ve sabit diskiniz ve disk alanınız el değmeden kalır. Tor en popüler gizli web tarayıcısı olsa da, Tails sistemi aslında en iyilerden biri.

7 – Opera

Evet, evet hergün kullandığımız Opera tarayıcısı hakkında konuşuyoruz.

Firefox tarayıcısı gibi, Tor ağına bağlanmak için yönlendirici bilgilerini değiştirmek için ayarlara girmeniz gerekir. Ancak, bunu yaptıktan sonra, istediğiniz gibi Karanlık Web’e erişebileceksiniz.

Opera’yı seçmemizin nedeni, en son sürümün yerleşik bir VPN özelliği ile gelmesidir. Bu, premium veya profesyonel kalitede bir VPN servisi kadar iyi olmasa da, kullanmayı unutmanız veya bir VPN için hiç paranızın olmaması durumunda başka bir koruma katmanıdır.

Ama o zaman muhtemelen Karanlık Ağa gitmemelisin.

Opera gittikçe artan hızı ile ünlüdür ve gittikçe büyüyen bir kullanıcı topluluğudur. Bu, size harika bir gezinme deneyimi sunmak için bir araya gelen ve daha fazla sayıda eklentinin bulunduğu anlamına gelir.

8 – Whonix

Bugün ayrıntılarıyla anlattığımız Deep web tarayıcısı, Whonix tarayıcısıdır. Bu, Tor Browser’ın kaynak kodundan oluşturulan bir başka popüler tarayıcıdır, böylece aynı tür bir bağlantı ve deneyim bekleyebilirsiniz.

Ancak, bu tarayıcıyı kullanırken aldığınız güvenlik seviyelerine gelince dikkate değer farklılıklar vardır. Bu tarayıcı yıldırım hızında olduğu ve Tor ağını kullandığı için, bazı kötü amaçlı kodların veya yazılımların kök ayrıcalıklarına sahip olmalarının önemi yoktur, DNS bağlantısı o kadar tamdır ki, sizi izleyemez; özellikle de bir VPN kullanıyorsanız.

Whonix tarayıcısında da seveceğiniz şey, yalnızca bağlanabilmenizin yanı sıra kendi Tor sunucunuzu kurma ve yönetme yeteneklerine de sahip olmanızdır. Bunu yapmak için ihtiyacınız olan her şey tarayıcıdan edinilebilir ve bir Sanal Makinede çalıştırılabilir.

Bu tarayıcının sunduğu birçok şaşırtıcı özellik var, ancak hepsi Whonix web sitesinde detaylı olarak bulunabilir. Kısacası, tüm ekstralarla güçlü bir Deep Web deneyimi arıyorsanız, Whonix sizin için olabilir.

Bir önceki yazımız olan İnternet Dowland Managerin Hızını Arttırmak başlıklı makalemizde idm, idm hızlandırma ve idm nasıl hızlandırılır hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

DMCA.com Protection Status